Hoppa till sidans innehåll
Henry & Linus

Tävlingspremiär!

23 MAJ 2011 20:31
I söndags begav sig Linus och Henry till Lidköping för att segla sin första tävling i RS Feva. Det var en riksrankingtävling, så det var inga duvungar de tävlade mot.
  • Skapad: 23 MAJ 2011 20:31

Vinden var frisk när ynglingarna gav sig ut mot startlinjen på Kinneviken för sin premiärtävling i Feva. Linus har tävlat i både optimist och E-jolle, men för Henry var det första gången han var med på en riktig regatta. 8 Fevor kom till start, 6 av dem var från göteborgstrakten.

 

Första starten klarade de bra, men efter bara några båtlängder gick rorsman oturligt över bord, och det visade sig bli början på en (o)vana - innan de kom i mål så hade de både kapsejsat och tappat gasten i sjön på sista länsen och då var det inte så konstigt att det blev en åttondeplats i den seglingen.

 

Nåväl, trots det myckna badandet i det kalla vattnet så grabbarna morska ut och förberedde sig för den andra seglingen.  Starten var lite sämre denna gången, men killarna var bättre på att hålla sig kvar ombord. Efter första kryssen så hade de en båt efter sig och i slutet av sista länsen så lyckades de kämpa upp sig till en sjätteplats, och den höll  de in i mål - en helt ok placering!

 

Efter lite goda råd från coacherna så var det dags för den tredje och sista seglingen. Kanske började vinden och det kalla vattnet att ta ut sin rätt? Grabbarna gjorde sin sämsta start och uppe vid kryssmärket var de en bra bit efter och när det var dags att tn ner gennacker efter undanvinden, så hamnade den inte i utan under båten. Det belv droppen som fick killarna att ge upp; de seglade i hamn och fick en DNF i sista seglingen.

 

Sammantaget gjorde de en bra insats i Lidköping, och förhoppningsvis lärde de sig en hel del.

 

Bilder från regattan finns på https://picasaweb.google.com/108564381414128750028/20110523LackoFramnasregattan

 

Snart ser vi lysekilsungdomar på startlinjen igen, men först ska de på Kornöläger!

Skribent: Björn Sandell

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info