Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Blixt USM MR 11

SM-debut för LSSG-ungdomar i Match Race

25 SEP 2011 22:33
Under helgen så arrangerade Stenungsunds Segelsällskap och Svenska Seglarförbundet ungdoms SM i Match Race. 16 inbjudna besättningar tampades under lördagen och söndagen om årets SM-titel i varierande vindar. En av de inbjudna besättningarna var LSSG-seglarna Linus Blixt, rorsman, med sin besättning Henry Sandell och Linn Blixt.
  • Skapad: 25 SEP 2011 22:33

Årets Ungdoms SM i Match Race lockade många seglare men endast 16 besättningar blev inbjudna att segla tävlingen. Genom ett wildcard blev LSSG-seglarna Linus Blixt, rorsman, med sin besättning Henry Sandell och Linn Blixt en av de lyckliga besättningarna som komma att göra upp om SM-titeln i vattnet utanför hotell Stenungsbaden Yacht Club och Stenungsunds Segelsällskap.

Lördagen började med lätta vindar och seglarna fick en lång väntan innan de kom ut på vattnet för att påbörja de totalt 28 flighter som skulle seglas för att få fram finalisterna.
För LSSG-besättningen som inte hunnit segla ihop sig i den nya båten började dagen med två tunga förluster innan de började känna sig hemma i båten och kunde utmana de mer erfarna seglarna i startfältet.

Under söndagen var det mer vind i banan och seglarna fick visa sig på styva linan för att bemästra tighta möten med motståndarna och en spinnaker som inte alltid gör som man vill. De tuffare förutsättningarna på banan gynnande de mer erfarna seglarna och årets SM-vinnare blev Viktor Ogeman, GKSS, 2:a Nils Åkervall, BrSS, och 3:a Anton Johansson, GKSS. Förra årets vinnare och Lysekils bekanta Caroline Sylvan orkade inte stå upp till favoritskapet och slutade 4:a.

Tyvärr så blev konkurrensen av de mer erfarna seglarna för stor och LSSG-besättningen slutade på en delad 15:e plats. Trots den blygsamma placeringen så var LSSG-seglarna glada och såg det som en stor erfarenhet och en sporre att fortsätta satsa på match race och komma tillbaka nästa år med mer erfarenhet.

Skribent: Johan Blixt

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info