Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gert-Ove Forsberg MF Halloween Cup

MF Halloween Cup

01 NOV 2011 19:49
Bröderna Gunnarsson från Varberg var helt ohotade och vann samtliga tre seglingar.
Det var rena propagandaseglingen på Gullmarn, då fem MF-båtar,
tillverkade hos Nicanders på Grötö visade upp sig. Fyra och bästa
hemmaseglare blev Torbjörn Johansson, som gastade åt norrmannen Per-
Axel Hwem.
  • Skapad: 01 NOV 2011 19:49

Det var fem laddade besättningar, som lyssnade till vad seglingsledaren Hasse Nilsson hade att berätta på rorsmansmötet på lördag förmiddag. Även om inte den här kappseglingen ingick i någon mästerskapsserie, så tar ofta besättningarna det på stort allvar. Det är alltid kul att möta likasinnade identiska båtar och få mäta sina krafter.

De som hade mest krafter var bröderna Kent och Krister Gunnarsson från Varberg, välkända och meriterade kappseglare med förflutet närmast i C55-klassen. De har bestämt sig för att segla MF-båt de närmaste åren. Målet är att skapa en stark entypsklass för kappsegling, och därigenom öka intresset för båten. Bröderna arbetar för att MF-båten skall bli antagen som nationell entypsklass inom Svenska Seglarförbundet.

Krister och Kent visade att de redan har seglat båten mycket. De gjorde allt rätt under de tre seglingarna. De vann starterna, de var först vid rundningsmärkena, och de var först i mål.

- Det har varit fantastiskt roligt att få segla här i Lysekil. Det var perfekta banor och ett perfekt arrangemang. Vi kommer gärna tillbaka, sa de vid prisutdelningen.

Bröderna Gunnarsson

Tillbaka lär de komma om seglingsledningen med Hasse Nilsson i spetsen får som de vill.

- Vi kommer att arrangera en liknande kappsegling nästa år och förhoppningen är då att klassen har vuxit, så att vi kan ha 15-20 båtar på startlinjen. Drömmenär att kunna arrangera SM för MF-båtar i Lysekil och starta precis utanför fabriken, som idag, säger Hasse Nilsson och lägger in en ny snus.

Hemmaseglaren Tobbe Johansson, som i vanliga fall seglar CB66, var inhyrd hos norrmannen Per-Axel Hwem. De slutade på en fjärde plats och det syntes att de inte var helt samspelta. Tobbe hade aldrig seglat båten tidigare och hade heller aldrig träffat Per-Axel. Denne var trots allt nöjd med dagen och berömde arrangemanget samt kommer gärna tillbaka nästa år.

Tarmo Pohjonen och Kari Vuorinen kom sist i samtliga seglingar, men var ändå glada.

- Vi är i alla fall väldigt jämna. Nu kan det bara gå åt ett håll, nämligen att vi blir bättre. Nästa år satsar vi på att bli fyra, skrattar Tarmo.

 

RESULTAT

1 Krister Gunnarsson / Kent Gunnarsson 1+1+1 3 p
2 Ingvar Bengtsson/Johan Formgren 2+3+2 7 p
3 Sture Sundén/Thomas Nicander 3+2+4 9 p
4 Per-Axel Hwem/ Tobbe Johansson 4+4+3 11 p
5 Tarmo Pohjonen/Kari Vuorinen 5+5+5 15 p

 

Text & Bild Gert-Ove Forsberg

Skribent: Gert-Ove Forsberg

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info