Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Blixt

Lyckat samarbete bland Bohusklubbarna

11 JUN 2014 11:46
Lyckad start för segelsällskapens kretssamarbete!

Under våren väcktes åter samarbetet mellan Bohuskretsens segelsällskap till liv. Målsättningen kring samarbetet är att gemensamt utveckla framtidens kappseglare och ledare.
Under mötet sattes två datum för träffar där alla klubbar i Bohuskretsen bjuds in för ett endagars träningsläger.
  • Skapad: 11 JUN 2014 11:46

Första träffen lades i Lysekil hos LSSG, som bjöd in till en dag med fantastiska förutsättningar med sol och härliga vindar.

Till dagens träff bjöds seglare i klasserna Optimistjolle och RS Feva in, men även ledare, tränare och instruktörer.

Målet med träffarna är först och främsta att låta våra ungdomar få träffa andra seglare och att lära av varandra men inte minst få umgås, men träningsdagarna vänder sig även till klubbarnas ledare för fortbildning och erfarenhetsutbyten.

 

Till träffen i Lysekil lockades 20 motiverade och spända seglare och drygt tio ledare från Strömstad, Grebbestad, Hunnebostrand och Lysekil till dagens tuffa träningspass.

Dagen delades upp i ett förmiddagspass där man fick börja med att känna på utrustningen och köra lite lättare övningar, för att efter en välförtjänt lunch åter ge sig ut på vattnet under eftermiddagen för att sättas på lite hårdare prov i jollarna.

Seglarna kämpade tappert i den stundom tuffa vinden och en och annan fick prova på att bada i Gullmarns svala vatten.

Dagen blev en succé och när dagen var slut var det många trötta seglare och ledare som styrde hem mot sina klubbar för att fortsätta träna på det som dagen gett.

 

Under dagens träff stod Magnus Heimersson och Johan Blixt från LSSG som huvudtränare. Gemensamt har den många års erfarenheter som tränare och coacher och coachade under dagen både seglarna och ledarna.

Nu ser vi fram emot fortsättningen och nästa träff i Hunnebostrand i slutet på juni där lägret kombineras med Sotefjordens Segelsällskaps årliga jolleregatta.

 

Johan Blixt

LSSG 

Skribent: Magnus Heimersson
E-post: This is a mailto link

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info