Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marie Heimersson Innan start på Lilla Tjörn Runt 2012

Lilla Tjörn Runt

21 AUG 2012 19:26
LSSG framgångar i rekordstort Lilla Tjörn Runt.
  • Skapad: 21 AUG 2012 19:26

De flesta känner säkert till att en av Sveriges största segeltävlingar, Tjörn Runt, gick av stapeln i lördags. Däremot känner inte många till att det även finns ett Lilla Tjörn Runt. Denna tävling är öppen för juniorer som seglar jollar. I år kom 289 båtar till start. Banan är i princip en rundbana, eftersom den går runt Stenungsön. Banan är ca 5 nm och tar ca två timmar att segla runt.

I år deltog 9 av LSSG´s juniorer och bäst lyckades John Olsson/Isak Lundgren som blev tvåa i RS Feva-klassen.
LSSG har under åren byggt upp en junioravdelning, som under ledning av Peter Johnsson äntligen fått fram ett gäng framgångsrika seglare.

 -Fantastiskt! John och Isak var bara 35 sek. från vinst. Jag tycker att alla fyra besättningarna har visat att lilla Lysekil faktiskt kan hävda sig bra bland de bästa RS Feva seglarna i Norra Bohuslän. Det visar att mycket tid i båt och bra träning av Johan Blixt och Björn Sandell ger resultat. Om de fortsätter så här kan det bli riktigt kul i framtiden, säger en glad juniorledare Peter Johnsson.


LSSG som köpt in sex RS Feva jollar skickade iväg fyra av dem till Stenungsund i fredags. Jollarna är tvåmans och besättningarna var: John Olsson/Isak Lundgren, Linus Blixt/Viktor Olsson, Agnes Dolff/Annie Ström och Henry Sandell/Samuel Dolff. Dessutom seglade William Heimersson i en Optimistjolle.
Samtliga har visat framfötterna på hemmaplan, så förväntningarna var ganska stora. Det visade sig att träningen på hemmaplan gav resultat. John Olsson och Isak Lundgren seglade mycket bra och var endast 35 sekunder från segern, som gick till de duktiga syskonen Sörqvist från Grebbestad.

Det var små marginaler i toppen på resultatlistan. Skillnaden var endast dryga 3 minuter mellan ettan och sexan. Trots detta lyckades Linus Blixt och Viktor Olsson knipa en femteplats bland 37 startande.

I optimistklassen, födda 2002 och senare, gjorde William Heimersson också en bra insats. Han kom på en hedrande 19:e plats bland 71 startande.

Magnus Lundgren, OS seglare i 470, säger "Kanonbra gjort! Ett stort steg framåt för LSSG seglarna sedan förra året. Är inteförvånad efter att ha sett framstegen på träningarna. Björn o Johan får suga åt sig av detta också!!!"

LSSG vill slutligen passa på att tacka familjen Grundén för lånet av släpkärra. Utan denna hade två besättningar fått stanna hemma.  

 

Skribent: Björn Sandell

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info