Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marie Heimersson

LSSG visar både bredd och topp vid helgens regattor

14 JUL 2014 22:06
Under helgen 12-13 juli har LSSG varit representerade vid två regattor. Under lördagen seglades Juliregattan i Hovenäset och under söndagen BMBK-dagen på BohusMalmön.
  • Skapad: 14 JUL 2014 22:06

Vid lördagens regatta i Hovenäset ställde Hampus Andersson och William Heimersson upp i Optimist B-klassen. I mycket trixiga förhållanden där vinden vred hela tiden och pendlade allt mellan nästan ingen vind alls till ca 7 m/s, seglade Hampus mycket bra och var med i toppen vid båda målgångarna. Tyvärr för Hampus del så hade han tjuvstartat vid en start så hans placering i resultatlistan blev inte lika bra som hans placering i mål. William som gick i mål strax bakom Hampus klarade sig denna gång från tjuvstarter och kunde med en jämn serie segla in som total 2:a. 

Under söndagens regatta på BohusMalön ställde åtta LSSG seglare upp i tre klasser. Riktigt roligt att vår klubb kan visa denna bredd. I riktigt tuffa förhållanden med massor av vind fick samtliga deltagare verkligen bekänna färg. I Optimist B-klassen seglade Hampus Andersson och William Heimersson. Hampus otur från lördagen hängde tyvärr i även under söndagen då han strax innan första start vattenfyllde båten och dessutom fick han bommen i huvudet och valde därför att segla in. William fick kämpa hårt för att klara de tuffa förhållandena men det gjorda han också mycket bra, t om så bra att han vann regattan.

20140713 179

I RS Fevaklassen ställde Melina Hermansson och Stina Ström upp i en båt och Viktor Olsson och Annie Ström i den andra. Tyvärr för Melina och Stina så kappsejsade de innan första start och fick dessutom problem med sitt roder så de var tvungna att bryta. Viktor och Annie kämpade sig igenom båda racen och vann regattan.

20140713 223

I Laserklassen ställde Linus Blixt och Magnus Heimersson upp. Linus som gjorde sin första regatta i Laser kämpade väl och slutade som fyra totalt. Magnus som gjorde comeback i Laser efter ca 20 års frånvaro seglade in som tvåa totalt.

20140713 250

20140713 236

Skribent: Magnus Heimersson
E-post: This is a mailto link

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info