Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Intensiv tävlingshelg

20 JUL 2012 11:33
Det blev en intensiv tävlingshelg för de som ville segla två regattor under samma helg. 14 juli Helleviksstrands Högsommarregatta och 15 juli Bohus Malmöns BMBK-dagen.
  • Skapad: 20 JUL 2012 11:33

Den 14 juli seglades Högsommarregattan i Hälleviksstrand. Från LSSG var det William Heimersson som ställde upp i Optimist B klassen(födda 2001 och senare). Det blev två mycket tuffa race då arrangören valde att låta både A och B Optimisterna starta tillsammnas (17 B-opti och 23 A-opti). Så med 40 båtar på linjen så var det allt annat än lugnt under starten, vilket innebar flera tjuvstarter som i sin tur resulterade i svart flagg i startförfarandet. Efter en bra start hittade William flera vindvrid på första kryssen vilket innebar att han rundade som fyra vid förstar kryssmärket. Denna placering kunde han sedan försvara ända in i mål. I andra racet kom han iväg betydligt sämre och fick kämpa hela racet för att segla upp sig. Vilket han lyckades med. Slutade som 11 i detta race. Totalt 7:a av 17.

William

 

Dagen därpå, söndag 15 juli gick färden vidare mot Bohus Malmön. Dit hade redan John Olsson och Isak Lundgren seglat dagen innan i en RS Feva. Denna dag erbjöd vindar över 10 m/s i stort sett helga dagen. Tyvärr för John och Isak kom det inga fler Fevor så de fick briljera i sin ensamhet. Då de startade tillsammans med Trissjollarna fick de ändå ett tävlingsmotstånd. I den första starten var de absolut  hetast och kom iväg mycket bra. Vilket innebar att de rundade första märket först, en ledning som de sedan höll hela racet igenom. Deras start inspirerade antagligen William då han också gjorden en mycket bra start i sitt första race. Han rundade märke ett och två som tvåa bland både A och B-optimister. Tappade dock i den hårda vinden men slutade ändå som trea. Till race två hade vinden ökat ytterligare. John och Isak kom inte iväg lika bra i denna start men seglade upp sig. William kom iväg ganska bra men tappade placeringar då han gick på ett märke och tog sitt straff. Vilket de andra deltagarna inte gjorde när de bröt mot reglerna. William slutade detta race som sjua. Totalt femma. För killarna i Fevan så var seglingen hem från Bohus Malmön helgens stora behållning. I strålande väder och frisk vind fick de en riktigt härlig segling hem till Lysekil.

John och Isak 1John och Isak 2

Skribent: Magnus Heimersson

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info