Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Lysekil RS Feva Sprint

11 SEP 2014 23:11
Lysekils SS Gullmar har nöjet att bjuda in till Lysekil RS Feva Sprint den 4-5 oktober 2014. Arrangemanget riktar sig främst till gröna och blå seglare som inte har så stor erfarenhet av kappsegling.
  • Skapad: 11 SEP 2014 23:11

Själva Inbjudan finns här

 

Sprint är en lite ovanlig tävlingsform i segling. Alla seglar inte mot alla utan man delas upp i ett antal grupper och de bästa i varje grupp går vidare. Ofta har man fyra besättningar i varje grupp, och ettan och tvåan går vidare och resten hamnar oftast i ett återkval. Så håller man på till man så småningom kommer fram till en finalsegling mellan de fyra som klarat sig bäst på vägen.

Exakt hur formatet kommer att se ut vet vi inte förrän vi vet hur många deltagare vi får, men målsättningen är att det ska bli så mycket segling som möjligt för alla! Vi ska också försöka se till att man inte seglar två race i rad utan kommer i land mellan varje.

I sprinttävlingar döms reglerna i del 2, ”När båtar möts”, direkt på banan, så det kan inte bli någon förhandling enligt dessa regler med ett undantag: om de blir skada på någon båt kan man hålla en förhandling om regel 14.

För protester enligt övriga regler håller man förhandling men, precis som i match race, så är förhandlingarna snabba och helt muntliga.

Eftersom LSSG står för båtarna så vill vi att deltagarna lägger en deposition om 2500 SEK, som motsvarar självrisken på vår båtförsäkring. En besättning är ansvarig för alla skador som uppstår på båten med undantaget att om en skada uppstår i en situation där en annan båt tilldöms ett straff så är den andra båten åtminstone delvis ansvarig.

 

Det finns möjlighet att övernatta i vårt klubbhus (hårt underlag).

Ingen att segla med? Hör av dig så ska vi försöka para ihop dig med någon.

Frågor? Ställ dem till mig!

 

Hoppas vi ses på tävlingen!

Björn Sandell

0706457239

This is a mailto link 

Skribent: Björn Sandell
E-post: This is a mailto link

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info