Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Sandell Halloween Cup 2012

Halloween Cup 2012

07 NOV 2012 22:38
Det var nästan i kallaste laget för att kappsegla, men för andra året i rad
genomförde LSSG sin Halloween Cup för MF-båtar.
I likhet med förra året var det bröderna Kent och Krister Gunnarsson från
Varberg, som var snabbast.
  • Skapad: 07 NOV 2012 22:38

Nicanders båtvarv på Grötö, som tillverkar MF båten, tog förra året initiativ till en segling på höstkanten. Det blev Halloween Cup, som seglas sista lördagen i oktober. Tävlingen omfattar bara en klass, MF båten, och för dem som inte har egen båt finns möjlighet att låna en på plats.

Det har börjat bli riktigt kallt och i lördags blåste en kall nordanvind, vilket förmodligen bidrog till att endast fem båtar var anmälda.
- Jag tycker att vi skall titta över möjligheterna till att segla tidigare på året. Givetvis får namnet då ändras från Hallowen Cup till något annat, sade konstruktören av båten, Sture Sundén vid prisutdelningen.
- Är det varmt och gott på sjön, så lockar det fler deltagare. Den saken är klar.

I likhet med förra året var bröderna Gunnarsson från Varberg snabbast. De tillhör eliten bland MF-seglarna och är även lite av ambassadörer för klassen. De har engagerat sig för att driva på utvecklingen och gå i frontlinjen för det nybildade Svenska MF-båtförbundet .2001 var de med och byggde upp C55-klassen, vilket har resulterat i att denna båttyp idag är en av sveriges främsta entypsklasser. Nu lägger de dock all sin tid och kraft på att utveckla MF-båten istället.

Två av LSSG´s juniorer startade i tävlingen. Det var Jakob Lundgren och Henry Sandell, som för första gången provade på ”gubb-segling”, som pappa Björn Sandell uttryckte det. Vad han menade var att pojkarna normalt seglar några av LSSG:s RS Feva båtar. Med tanke på framtiden är det alltid bra att prova på något nytt. Det går inte att segla Feva hela livet. De placerade sig 3:a i första seglingen, men tvingades därefter utgå.

4 seglingar á 45 minuter

Målsättningen i lördags var att segla 4 seglingar á 45 minuter vardera. Vindförhållandena var perfekta med en nordlig vind på 6-7 m/s och seglingsledaren Lars Arendal hade inga problem att lägga en kryss-läns bana alldeles utanför Anderssons kaj i centrala Lysekil.
-Vi vill tacka LSSG för de fina banorna, sa en nöjd Kent Gunnarsson vid prisutdelningen, som ägde rum i matsalen hos Nicanders på Grötö. Vi tycker att det här är ett mycket trevligt arrangemang och är gärna med och utvecklar det ytterligare, avslutade Krister innan han lastade båten på trailern och drog ner till Varberg.

 

Resultat Hallowen Cup 2012

1 SWE 9 Krister och Kent Gunnarsson
2 SWE 19 Sture Sundén/Thomas Nicander
3 SWE 11 Tarmo Pohjonen/
4 SWE 5 Henry Sandell/Jakob Lundgren
Skribent: Gert-Ove Forsberg

Lysekilsregattan

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 052315118
E-post: This is a mailto link

Se all info