Hoppa till sidans innehåll

Om GDPR


 

 

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera utbildningar och tävlingar.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar vill  vi beskriva hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

Den huvudsakliga behandlingen av personuppgifter sker i vårt medlemsregister, men även vid tävlings- och träningsverksamhet, samt vid möten och andra sammankomster.

Medlemsregistret är den absolut viktigaste biten i GDPR-avseende. Vi använder IdrottOnline som medlemsregister. Det är ett krav från Svenska Seglarförbundet och Riksidrottsförbundet, då medlemsbasen används bl.a. för att fördela medel mellan specialidrottsförbund.

I IdrottOnline registrerar vi medlemmar via deras personnummer, och sedan hämtas folkbokföringsuppgifter via SPAR (statens personadressregister). Dessa uppgifter kan sedan kompletteras med t.ex. e-postadress eller alternativ utdelningsadress. Vidare hanteras funktionärslicenser, LOK-aktiviteter och utbildningar via IdrottOnline.

Ett annat tillfällen när vi samlar in personuppgifter är vid anmälan till tävlingar, och vissa av dessa uppgifter kommer att publiceras i resultatlistor.

Slutligen kan vi komma att publicera personuppgifter i sociala sammanhang, det kan t.ex. vara i artiklar (text och/eller bild) om möten eller arrangemang vi håller.

Vi sparar uppgifter i IdrottOnline upp till två år efter att ett medlemskap har upphört. Övriga personuppgifter, som artiklar och bilder, sparas så länge de bedöms ha ett värde för föreningen.

Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part.

Dina rättigheter

Du kan begära att få ett utdrag ut vårt medlemsregister, och begära att få eventuella felaktigheter rättade. Du kan själv logga in i IdrottOnline och hantera dina uppgifter. Kontakta Björn Sandell om du vill ha hjälp med inloggningsuppgifter.

Du kan begära att få alla eller vissa av dina uppgifter raderade. Om personnumret raderas kommer det tyvärr att innebära att du inte längre kan vara medlem hos oss.

Uppdaterad: 13 JUN 2018 21:50
Skribent: Björn Sandell
Epost: This is a mailto link

 

Lysekil Women's Match

Postadress:
Lysekils SS Gullmar - Segling
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Besöksadress:
Badhusgatan 14
45330 Lysekil

Kontakt:
Tel: 0523-15118
E-post: This is a mailto link

Se all info